Over noorderlichtfotografie.nl

Hej! Mijn naam is Nathalie en in 2020 ben ik gestart met noorderlichtfotografie.nl. In januari 2018 fotografeerde ik voor het eerst het Noorderlicht en kon er vervolgens niet meer mee stoppen. Waarom? Een combinatie van de prachtige Scandinavische landschappen, de onvoorspelbaarheid van het Noorderlicht, de (vaak extreme) omstandigheden waarin je fotografeert en de oneindige creatieve mogelijkheden. Geen één avond is hetzelfde!


Maar hoe kwam ik bij het Noorderlicht? Mijn liefde voor de natuur, Scandinavië en mijn passie voor fotografie brachten mij in januari 2018 naar Noord-Noorwegen. Ik had geluk, want daar zag ik in een week tijd meerdere malen het Noorderlicht. Dit was zo'n overweldigende (en verslavende?) ervaring dat ik bij terugkomst in Nederland meteen een ticket boekte om in maart nog een keer te gaan. Waarom het me zo intrigreert? Tot op de dag van vandaag kan ik mijn vinger daar niet goed op leggen; en dat is het misschien juist wel! Het is het mysterieuze, het onvoorspelbare en dat speciale niet-te-beschrijven gevoel als het Noorderlicht begint te dansen... Het is iets dat je ervaren moet hebben om het te kunnen begrijpen. En heb je het dan eenmaal ervaren dan wil je dat nog een keer ervaren… en nog een keer… en nog een keer… (geloof me!)

Zo kwam het dat ik de afgelopen jaren heel wat tripjes naar het Noorderlicht heb mogen maken. Ik heb ‘de groene dame’ zien dansen in Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland en zelfs Canada en Alaska. Ik begon me steeds meer te verdiepen in deze specifieke tak van sport: Noorderlicht fotografie. Lenzen, instellingen, composities, nabewerking… Noorderlicht fotografie biedt oneindig veel mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten. En ik merkte dat ik elke keer weer dat speciale gevoel kreeg als ik bezig was met het nabewerken van mijn foto’s. Alsof ik weer daar was, alsof ik het herbeleefde. Daar wilde ik wat mee doen!   

Met noorderlichtfotografie.nl hoop ik mensen te enthousiasmeren, te inspireren en te helpen bij het vastleggen van hun bijzondere Noorderlicht moment(en). En natuurlijk ben ik ook heel erg benieuwd naar het resultaat! Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op! 

Ha det gøy! (Veel plezier!)

Zelfportret Kirkjufjell goed-bewerkt.jpg

"No pencil can draw it, no colours can paint it, and no words can describe it in all its magnificence." 
- Julius von Prayer (Oostenrijkse ontdekkingsreiziger)