Over noorderlichtfotografie.nl

Het gezicht achter de camera
Hej, mijn naam is Nathalie Daalder! In januari 2018 fotografeerde ik het Noorderlicht voor het eerst en sindsdien is Noorderlicht ‘jagen’ en fotograferen simpelweg mijn grootste passie geworden. Helaas kan dat niet om de hoek, dus breng ik graag tijd door in Noord-Scandinavië, waarbij ik Zweeds Lapland en Noord-Noorwegen graag afwissel. Overigens niet alleen vanwege het Noorderlicht; ik ben ook gek op de waanzinnige Scandinavische natuur, de sneeuw, de outdoor leefstijl (met name koken op open vuur), de taal en de mensen.  
 

Wat is er zo leuk aan het Noorderlicht fotograferen?
Om te beginnen het avontuur: alleen jij en je camera, midden in de Scandinavische natuur, complete stilte, onder de sterrenhemel, wachtend op het Noorderlicht. Het liefst met een kampvuurtje en goed gezelschap. Als het Noorderlicht dan verschijnt en (als je geluk hebt) begint te dansen geeft dat een overweldigend gevoel. Die momenten vastleggen vind ik het mooiste wat er is. De ongrijpbaarheid en de onvoorspelbaarheid houden het keer op keer spannend. Geen avond is hetzelfde, je weet nooit wat er gaat komen. Natuurlijk kan dat soms ook frustrerend zijn, als je het niet ziet of als het heel zwak is, maar des te groter de ontlading als het dan een keer uit het niets helemaal losgaat. De fotografie kan hierdoor uitdagend zijn en soms lastig te plannen, maar biedt daardoor ook juist unieke kansen en resultaten die je van tevoren niet voor mogelijk had gehouden.


Mijn doel?
In 2020 startte ik met Noorderlicht fotografie. Met Noorderlicht Fotografie hoop ik mensen te inspireren en te helpen hun bijzondere noorderlicht moment(en) vast te leggen. Dit bedoel ik in de breedste zin. Verhalen vertellen met mijn foto’s, maar ook door vragen te beantwoorden, te helpen met voorbereiding en nabewerking, organiseren van workshops en (groeps)reizen.


Wat staat er nog op mijn ‘bucketlist’?
Het Noorderlicht fotograferen in Churchill, Manitoba en veel dichter bij huis: vanaf de Waddeneilanden!
 

Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op! 

Ik wens je veel plezier op mijn website! ‘Ha det så kul!'

Zelfportret Kirkjufjell goed-bewerkt.jpg

"No pencil can draw it, no colours can paint it, and no words can describe it in all its magnificence." 
- Julius von Prayer (Oostenrijkse ontdekkingsreiziger)